Programma ponykamp

We hebben een ochtend-, middag-, en avondprogramma voor het ruiterkamp.

Buiten paardrijden

Natuurlijk gaan we elke dag een lange buitenrit, van minimaal 2 uur, maken. We hebben zelf een zwemmeer voor de paarden als het mooi weer is gaan we daar regelmatig in. Er is ook een eigen springbos met natuurlijke hindernissen, we gaan heuvels op en af en over zandvlaktes galopperen. Het ponykamp zit midden tussen de bossen dus afwisseling genoeg. Elke week maken we een dagtocht. Dan gaan we met z’n allen helemaal naar Norg, daar zijn prachtige oerbossen. Tussen de middag picknicken we op een veld midden in het dorp bij een snackbar. Dus als je geen zin in een boterham hebt…


Voltige en spelletjes

Iedere week hebben we een voltige les. Dat is een soort gymkunstjes op een ongezadeld paard. Hij heeft een band om met handvatten waaraan je je kan vast houden en een begeleidster longeert hem.

Het is niet echt moeilijk en je krijgt er een hele goede balans op het paard van en je wordt nog lenig ook! Het is heel leuk om te proberen ook als je het nog nooit gedaan hebt. We doen ook spelletjes op het paard. Dan gaan jullie in twee teams estafette wedstrijdjes doen op de paarden. Ook heel spannend is de stoelendans met de pony’s.

Veulentjes kroelen

Elke week gaan we ook een bezoekje aan onze veulentjes brengen. Zij lopen met hun moeders in de wei verderop. Zij vinden dat geweldig lekker kriebelen en kroelen.

Naar Roden

Op maandag gaan we met huifkarren naar Roden, een dorpje in de buurt. Daar kun je even je gang gaan.
Iets leuks voor thuis kopen en wat lekkers voor je pony of voor jezelf.

Poetsochtend

Er staat ook een poetsochtend op het programma. Heerlijk je eigen paard verwennen. Poetsen, wassen, vlechten en versieren. Als je je best doet kun je ook nog een prijsje winnen! Ook je zadel kun je onder handen nemen, schoonmaken en invetten het hoort er allemaal bij.

Picknick tijdens dagtocht

We maken ook een dagtocht, bijna de hele dag op het paard! We houden een picknick in het centrum van het dorpje Norg.

Bonte avond

De laatste avond hebben we een bonte avond. Iedereen kan iets leuks doen een quiz, moppen vertellen, zingen, een goeie truc of een dansje, alles wat je maar kan verzinnen.
Daarna is er een groot kampvuur en gaan we broodjes bakken aan een stok en gezellig om het vuur zitten. We kunnen dan wel laat naar bed, het is toch de laatste avond van het ponykamp.

En meer…

We gaan niet alles verklappen wat er te doen is, dat moet je zelf maar ontdekken!

Tijdens het ponykamp heb je ook wel tijd voor jezelf. Dan kun je naar de speeltuin of bij Coco kijken. Je kan ook gezellig kletsen of een boekje lezen. Je mag natuurlijk altijd even naar je paardje in het weiland om met hem te knuffelen.

Wil je nog meer weten over het ruiterkamp kijk dan op facebook of de site www.rchetfjordenpaard.nl