Meest gestelde vragen

Hieronder vind je het antwoord op de vragen die het meest aan ons gesteld worden, dat scheelt je zelf een keer vragen!

Hoe veel kost het ponykamp?

in 2024 kost het kamp € 465,-

Hoe laat begint het ruiterkamp?

Je wordt zaterdags tussen half 3 en 4 uur verwacht, de zaterdag daarna is het om 11 uur weer afgelopen.

Moet ik mijn eigen poetsspullen meenemen?

Nee hoor dat hoeft niet, wij hebben zelf ook een grote kist met een heleboel poetspullen. Je mag natuurlijk wel je eigen spullen meenemen. Denk er dan wel aan dat je goed al je spulletjes hebt gelabeld met je eigen naam, het zou zonde zijn als je het kwijt raakt.

Wanneer gaan we paardrijden?

Elke dag maken we een grote buitenrit. Daarbuiten doen we nog allerlei spelletjes te paard en voltige.  We maken ook nog een uitgebreide dagtocht. De eerste zaterdag ga je direct ’s avonds na het eten al je eerste rit op je paard of pony maken!

Heb ik de hele week mijn eigen paard of pony?

Ja. Zaterdags kijken wij samen met jou welke paardje het beste bij je past, we proberen natuurlijk rekening te houden met je voorkeur. Vervolgens ga je op je pony rijden. Als het dan klikt, blijf je de rest van de week op deze pony. Klikt het niet? Dan zoeken we gewoon een andere pony voor je uit. Wij hebben een heleboel soorten paarden, dus we vinden altijd wel een pony die perfect bij jou past.

Rijden we in groepen?

Ja, we zorgen ervoor dat iedereen in een groep zit die past bij zijn of haar niveau. Als je net zo goed rijdt als je vriendinnen, zit je altijd bij elkaar in een groep, wel zo gezellig. Als je op ons kamp komt moet je wel kunnen stappen, draven en galopperen.

Moet ik ook mijn sporen en/of zweep meenemen?

Sporen zijn bij ons niet welkom, deze hoef je niet mee te nemen. Onze paarden hebben dat niet nodig. Ook is een zweep bij de meeste paarden niet nodig, maar je mag hem wel meenemen voor het geval jouw pony wat gehoorzamer is met een zweepje. Echter wij hebben ook een aantal zwepen die gebruikt kunnen worden, mocht dat onverhoopt nodig zijn.

Hoeveel zakgeld heb ik nodig?

Dat hangt natuurlijk helemaal van jezelf en van je ouders af. Je kan je zakgeld gebruiken voor het versturen van kaartjes en het kopen van snoepgoed of iets lekkers bij de snackbar. Je kan ook een leuk sweatshirt of T shirt kopen van het Fjordenpaard. Voor de rest heb je geen grote geld bedragen nodig. Alle uitstapjes zitten bij de prijs van het ruiterkamp in en zijn dus al betaald.

Mag ik mijn mobiele telefoon meenemen?

Je mag je mobiele telefoon meenemen, dat is natuurlijk hartstikke handig. Uit onze ervaring is echter gebleken dat het niet praktisch is om je telefoon de hele dag bij je te dragen. Daarom moeten alle telefoons ingeleverd worden bij de begeleiding, elke dag kan je na het eten je telefoon ophalen (ergens tussen 18.00 uur en 20.00 uur).
Natuurlijk is bij ons ook een telefoon aanwezig, deze wordt alleen gebruikt in geval van heimwee en ziekte, dan nemen wij natuurlijk direct contact op met je ouders. Zij kunnen natuurlijk ook altijd naar ons bellen.