Over ons

Over Ruitercentrum het Fjordenpaard

Ruitercentrum het Fjordenpaard bevindt zich al meer dan meer dan 40 jaar op deze unieke plek in Drenthe. Het bedrijf heeft ruim 85 hectare eigen terrein waarvan 25 hectare bos. Wij zijn omgeven door uitgestrekte bossen, zandvlaktes, meren en heidevelden. Als je van natuur houdt is dit één van de prachtigste plekjes van Nederland.

We hebben van alles te bieden: ponykampen, paarden verhuur, paarden fokkerij en ook voor accommodatie verhuur ben je bij ons aan het goede adres.

Over de eigenaren

Wij zijn Henk en José van Zomeren, de oprichters en eigenaren van Ruitercentrum het Fjordenpaard. Wij zijn dit bedrijf begonnen vanuit onze passie voor paarden. Inmiddels is het al meer dan 40 jaar geleden dat wij de boerderij kochten die langzaam is uitgegroeid tot wat het nu is. We hebben meer dan 120 paarden en pony’s waarvan de meesten bij ons geboren zijn.

Onze jeugdruiterkampen

Zeer bekend zijn onze ponykampen waarbij kinderen een hele week een eigen paard krijgen. Wij rijden elke dag buiten in de bossen. Wil je meer weten over de jeugdruiterkampen, klik dan hieronder op het kopje ruiterkampen.

Verhuur van rijpaarden

Het is  mogelijk om paarden bij ons te huren, zodat je een buitenrit door de omliggende bossen kan maken. Voor meer informatie over de verhuur van paarden, klik op het menu hieronder op Verhuur.

Groepsaccommodatie verhuur

Tevens verhuren wij de ranch ‘El Rancho de Verano’ voor familieweekenden of een weekendje weg met vrienden.Op de ranch organiseren wij zelf ook westernweekenden en -weken voor volwassenen.

Klik hier om naar de website van El Rancho de Verano te gaan.